top of page
Download premium vector of Neutral soft abstract watercolor background mobile phone wallpa
Coaching op Leefstijl

Het coaching op Leefstijl (CooL) is een erkend Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) programma voor volwassenen vanaf 18 jaar willen werken aan een gezonde leefstijl. Het CooL programma wordt volledig vergoed als je overgewicht hebt. Vergoeding gaat niet ten koste van je eigen risico. Met het CooL programma word je 24 maanden lang gecoacht naar een gezondere leefstijl.

cool logo doorzichtig.png
IMG_4924.JPG

Wat kun je verwachten? 

Het CooL-programma is een Gecombineerde Leefstijl Interventie, die gericht is op het stapsgewijs verbeteren van het leefpatroon. Op deze manier realiseert men een duurzame verandering van de leefstijl met als uiteindelijke doel het bewerkstelligen van gewichtsverlies, het verbeteren van de lichamelijke fitheid, het realiseren van gezondheidswinst en het verbeteren van de kwaliteit van leven.
 

Als CooL-coach ben ik werkzaam in Amsterdam, stadsdeel Oost-Centrum.

Ondertussen veel groepen, verschillende veranderwensen, hulpvragen en ervaring verder start ik elke 2 a 3 maanden nieuwe groepen. De groepen die ik coach zijn divers, van jong tot oud, laag opgeleid, hoog opgeleid en verschillende culturele achtergronden.

In het programma maak ik extra ruimte voor de psyche, emoties, gevoelens en het effect hiervan op je gedrag, keuzes en leefstijl. Hier ligt, deels wegens mijn studie en grote passie, mijn expertise.

Tevens heb ik meerdere cursussen en workshops gevolgd over hormonen, het microbioom en de invloed op je hersenen/gewicht en het belang van contact met je lichaam maken. 

IMG_4924.JPG
Nieuwe logo 2021.png
IMG_5018.JPG
IMG_5018.JPG

Hoe ziet het programma eruit? 

Het is een programma van 24 maanden en bestaat uit 16 groepsbijeenkomsten (duur van 1,5 uur per sessie) en 8 individuele coach gesprekken waaronder een intake en eindgesprek.

Iedere groepsbijeenkomst heeft een eigen thema.

Het hele programma  is verdeeld in twee onderdelen. Het basisprogramma en het onderhoudsprogramma. 

Er wordt gestart met het 8 maanden durend basisprogramma, gevolgd door het onderhoudsprogramma van 16 maanden.

Voor de individuele coach gesprekken geldt dat de in- en outtake 60 minuten duren en de 2 tussenliggende individuele gesprekken elk 45 minuten.

Je kunt kosteloos deelnemen aan het leefstijltraject: het wordt namelijk volledig vergoed vanuit de basiszorgverzekering en heeft geen invloed op jouw eigen risico.

Deelname is kosteloos maar zeker niet vrijblijvend!

Er wordt van je verwacht dat je bij alle sessies aanwezig bent en ook tussen de sessies actief aan de slag gaat met de zelf geformuleerde veranderstappen.

Inhoud bijeenkomsten (3).png

Aanmelden

Als je voldoet aan de deelname criteria en jouw huisarts vindt het ook een goed idee, dan kan je meedoen aan het CooL-programma.

Bedenk daarbij goed dat het een langdurig en intensief programma is.

Het is een veranderprogramma, waarbij je bereid moet zijn om vele (kleine) veranderingen in het leven aan te gaan.

Welke veranderingen er nodig zijn, kies jezelf. Zo wordt het uiteindelijk voor iedereen een programma ‘op maat’.

 

Met een GLI-verwijzing van de huisarts of de praktijkondersteuner, kan je je aanmelden voor een persoonlijke intake. Met de eerstvolgende groep die gaat starten, kan je dan meedoen.

Overige informatie

Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Dan kan je meer informatie vinden over het CooL-programma op www.leefstijlinterventies.nl.

Ik bied het leefstijlprogramma aan bij Leefstijl Fysiotherapie & Training te Amsterdam-Oost. Ik ben gespecialiseerd in gedragsverandering, de psyche en leefstijlcoaching. Ik help je graag verder.

Wil je meer informatie over leefstijlcoaching bij de Leefstijl Fysiotherapie & Training? Neem dan gerust even contact op of kijk op https://leefstijlfysio.nl/specialisatie/leefstijl-coaching/cool-programma

bottom of page